Zayıflama Diyetinde Buzdolabında Bulunması Gereken 5 Besin





Yumurta; vücudumuzu oluşturan temel proteinler yumurta içerisinde bulunuyor bunu biliyor muydunuz? Yani yumurta olmadan biz vücudumuzda gerekli proteinleri oluşturamıyoruz. Hücrenin yapısı, hormonların yapısı, enzimlerin yapısı yada beynin yapısının protein olduğunu düşünürsek ne kadar gerekli olduğunun da farkına varmış oluruz. Aynı zamanda metabolizmayı hızlandırdığını biliyoruz ve her gün 1 adet yediğinizde kolesterolü artırmıyor..
Yoğurt; içerisinde bulunan kalsiyum o kadar değerli ki vücudumuzun bütün hareketini ve  aktivasyonunun sağlanmasından sorumlu..Aynı zamanda bir stres minerali de diyebiliriz yani vücutta miktarı azaldığında yada az tüketildiğinde vücut kendisini strese sokup metabolizma hızını yavaşlatıyor bu nedenle doğal bir metabolizma hızlandırıcı da diyebiliriz. Aynı zamanda düzenli tükettiğinizde açlık krizlerine girmediğinizi de göreceksiniz.








Peynir;  bize süt ve süt ürünleri grubundan gibi gelse de aslında çok kaliteli proteinlere sahip olan bir besindir. Günlük protein ihtiyacını karşılarken her zaman tavuk, balık yada kırmızı et bulamayabilirsiniz ama o gün ana öğünlerde hiç et tüketmediyseniz proteini tamamlayabilmek için sebze yemeğinizin yanına 2 yada 3 dilim peynir koyarak çok basit bir şekilde protein ihtiyacınızı karşılamış olursunuz. Atıştırmalık olarak ta emin olun bol ilave şekerli yağlı yani kalorili aburcuburlar yerine rahatlıkla kullanabilirsiniz hem tok tutacak hem de kısa sürelerde acıkmanızı engelleyecektir.


Süt; bana göre hayati sıvı olarak bildiğimiz kan ve sudan sonra en temel içeceğimizdir. Sıvı olması onu hem taşınabilir hem de kolay tüketilebilir hale getiriyor ki; zayıflama diyetlerinde çok kolay bir ara öğün seçeneği karşımıza çıkıyor. İçeriğinde neredeyse bir köfte kadar protein bulunduruyor aynı zamanda içeriğindeki hayvansal yağlar bizleri uzun süre tok tutup hipoglisemiye girmemizi engelliyor. Günde en az 1 yada 2 su bardağı aldığınızda aç kalmadığınızı ve besinlere karşı olan yeme ilginizin daha da azaldığını göreceksiniz.


Tam buğday ekmeği; beyaz işlenmiş ekmeğe göre içeriğinde çözünür lifleri vitamin ve mineralleri açısından kan şekerimizi  kademeli olarak yükseltirken kolay acıkmamızı engeller. Tok kalmak istiyorsanız ana öğünlerde mutlaka karbonhidrat kaynağı olarak kana karışma hızı çok yavaş olan 1 dilim tam buğday ekmeğinizi yiyin derim. Aynı zamanda içeriğinde bulunan B grubu vitaminleri enerji metabolizmasında besinlerin yanması ve depolanmasının engellenmesi için olmazsa olmazlardan. Yok eğer ekmek tüketmeyeyim diyorsanız da tokluk açısından mutlaka bulgur pilavı yada çorba tüketmenizi tavsiye ediyorum.  


Sağlıklı günler diliyorum..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeni Nesil Şeker İlacı: Dapagliflozin

GHRELİN HORMONU

Salep Kilo Aldırır mı?