%100 Meyve Suları ve Evde Taze Sıkılmış Olanlar Sağlıklı mı?

Soru: %100 meyve suları yada evde kendimizin sıktıkları sağlıklı mı?

Cevap:  Tüm bir meyveyi kabukları ile beraber yediğinizde meyvenin yararlı olan vitamin ve mineral kısımları ile beraber aynı zamanda posa kısmını almış oluruz ki; bu üç ayrıntı meyveyi yaşantımızın olmazsa olmaz yapan hayati bölümleridir; vitamin, mineral ve posası..

Fakat meyveyi evde yada hazır olarak sıkılmış olarak içtiğinizde aslında sadece güçlendirilmiş bir mineralli su içmiş gibi olursunuz ve işin kötüsü içerisinde de sonrada ilave edilmiş şekeri de kalori olarak vücudunuza alırsınız. Örnek olarak şöyle gözünüzde canlandırın; 1 su bardağı meyve suyu tükettiğinizde içerisinde ortalama 25-30 kadar şeker ilavesi vardır bu miktar aynı oranda tükettiğiniz koladaki şekere eşdeğerdir.

Benzer bir şekilde meyve suları doğal şeker ve maliyeti yüksek olan glikoz yerine fruktoz şurubu ile tatlandırılmaktadır. Fruktoz’un sağlık anlamında bağımlılığa yol açarak doyma hissini ortadan kaldırdığı insülin direncine yol açarak obeziteyi artırdığında dair birçok araştırma şu anda sonuçlanış durumda..Aynı şekilde früktoza bağlı diyabet ve obezite bağımlı sağlık problemleri günden güne artıyor..

Meyveleri sıkmadan kabukları beraber yemenizi ve mümkün olduğunca sıkılmış olarak satılanları almamanızı tavsiye ediyorum..Sağlıkla kalın..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeni Nesil Şeker İlacı: Dapagliflozin

GHRELİN HORMONU

Salep Kilo Aldırır mı?