Susuzluğunu Giderecek 7 Masum İçecek


Mineralli su içerisine (soda) içerisine 2-3 yaprak nane ilave edin.  
Nane yaprakları antioksidanlardan zengindir, aynı zamanda demir, A vitamini ve ve potasyumu da bu karışım ile alabilirsiniz..Aynı zamanda nane bilinen en iyi sindirime yardımcı bitkilerden biridir.




Mineralli su içerisine (soda) 3-4 adet dilimlenmiş çilek ve 3 yaprak fesleğen ekleyin. Çilek aynı zamanda bir antioksidan deposudur zaten kırmızı ve mor meyveleri hayatınız boyunca yediklerinizin arsında tutmanızı öneririm ve özellikle de iyi bir C vitamini kaynağı. Tabiki posa ve lif açısından da zengin. Fesleğeni daha çok vücudumuzda oluşan enflamasyon dediğimiz iltihaba karşı bir savaşçı olarak görmenizi istiyorum. İyi bir A ve K vitamini kaynağı olduğunu unutmayalım. Fesleğen yaprağını parçalayarak mineralli su içerisine koyun ki tadı ve lezzeti daha fazla hissedin.


Çeyrek yada yarım limonu ve birkaç dilim taze zencefili mineralli suyunuz içerisine koyun.
Limon C vitamininden zengin ve güçlü antioksidan özelliklere sahiptir. Aynı şekilde Zencefil de iyi bir antioksidandır ve kusma ve mide bulantısına iyi geldiğini göreceksiniz.






Mineralli suyunuz içerisine 5-6 dilim salatalık ilave edin.
Salatalık yapısında antioksidan lignanları bulunduruyor, iyi bir C vitamini ve K vitamini kaynağı ve antioksidanlardan beta-karoteni de unutmamak lazım. Kabuklarındaki antioksidan miktarı oldukça yüksek..







Mineralli suyunuz içerisine yarım su bardağı dondurulmuş tatlı olamayan yaban mersini ilave edebilirsiniz.
Yaban mersini bilinen en iyi antioksidan deposudur. Özellikle posa ve fitokimyasallardan zengindir. Tüm üzümsü ailesi içerisinde onu şampiyon olarak yazabilirim.






Hadi; kendi taze meyveli suyunuzu oluşturun!

Yarım kupa kadar karpuz, mango, kivi yada çilek içerisine 1 kupa kadar buz ilave edin; bu meyvelerin içeriği şekerden daha çok içeriğinde suyu barındırması ve özellikle de unutmayın folik asit, A vitamini ve posadan zengin olmaları..




Soğuk olarak demleyebileceğiniz, tahrik eden bir çay..
Serin Nane: Nane özellikle bakır, manganez ve C vitamini kaynağıdır.
Keskin kokulu hibiskus: Daha iltihap temizleyici ve antioksidan özellikleri var.
Baharat Chai : Zencefil kadar antoksidan özelliklere sahip
Lezzetli yeşil: Yeşil çay özelliklede kateşin dediğimiz antioksidanlara sahip..



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeni Nesil Şeker İlacı: Dapagliflozin

GHRELİN HORMONU

Salep Kilo Aldırır mı?