Düşük Kalorili Yulaflı Kurabiye Tarifi
½ su bardağı kıyılmış badem
1.5 su bardağı yulaf
2 adet olgunlaşmış muz
1 tutam deniz tuzu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağından 2 parmak daha az bitter parça çikolata (isteğe göre çikolata yerine kuru incir, kuru üzüm vb. kullanılabilir)
1.5 su bardağı yulaf
2 adet olgunlaşmış muz
1 tutam deniz tuzu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağından 2 parmak daha az bitter parça çikolata (isteğe göre çikolata yerine kuru incir, kuru üzüm vb. kullanılabilir)
Yapılışı:
Yulaf ve bademleri bir tavada kokusu çıkana kadar kavurun, tarçın ekleyin ve kavurmaya devam edin ardından soğuması için kenara alın.
Ayrı bir kapta muzları çatalla iyice ezin, yulaflı karışımı ekleyin karıştırın, tuz ve bitter parça çikolatayı ekleyin iyice karıştırın. Bir kaşık yardımı ile yağlı kağıt serili fırın tepsisine toplar halinde dizin.
Yorumlar
Yorum Gönder