Bilinçli Diyet Emzikli Anne Değişim Programı



“Bilinçli Diyet” programımızın kapsadığı tüm değişim programlarında öncelikli hedef; sağlıklı beslenme eğitimi süreci ile bilincinizin artırılması ve bilinçli davranışlar ile hareket etmenizi sağlamaktır. Tüm değişim programlarımızda “Kilo vermek” kaygısı yada korkusu yoktur öncelikli sizin bilincinizi artırma ve verilen kiloların korunması ve yaptığınız beslenme davranışının sürekli olmasını sağlamaktır.

Emzikli Programı

Bu programda ilk hedef anne ve kadın doğum uzmanı ile birlikte bulunduğumuz aya göre bebeğin ihtiyaçlarının ivedi bir şekilde karşılanmasıdır. Yani bebeğinizin büyümesi için ihtiyacı olan ilk şey (0-6 ay arası) anne sütü olduğu için süt miktarının azalmasının engellenmesidir. Programda takip ettiğimiz en önemli sonuç sütünüzün miktarında bir değişme olup olmadığıdır.

Sütü artıracak davranışlar, sütün oluşabilmesi için olmazsa olmaz besinlerin diyette ilk olarak beslenme programınıza yerleştirilmesi ve az da olsa bazı süt artırıcı özelliği olabilen bitki çaylarının diyetinize ekleyerek süt miktarını koruma amacımıza uymaya çalışıyoruz.

İkinci hedefimiz ise; süt oluşumunu artırmak için yanlış beslenme alışkanlıkları ve yanlış düşünce durumunuzu değiştirmeye çalışıyoruz yani anne; sütüm olacak endişesi ile karbonhidrat ve yağ içeriği yüksek besinlerle beslenmeye başlayıp kilo aldığında daha fazla sütünün olacağı kaygısından kurtarmaya çalışıyoruz. Yani ikinci hedefimiz kilo alımını durdurmak olacak..

Üçüncü hedefimiz ise, eğer süt oluşumu ve miktarı normal özellikle ayına göre bebek yeterli ve gerekli büyümeyi yakaladıysa bu şartlar oluştuğunda da gebelik döneminde alınan kiloları doğru , korunabilir ve sürdürülebilir beslenme davranışı değişikliği ile azaltmaya çalışıyoruz..

Annenin isteği her ne olursa bu programda verilen kiloları değil daha çok süt oluşumunu ve bebeğin büyüme hızını takip ediyoruz.

Sağlıklı günler dilerim..


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeni Nesil Şeker İlacı: Dapagliflozin

GHRELİN HORMONU

Salep Kilo Aldırır mı?