Metabolizmam Yavaş - Ne Yapabilirim?


Metabolizmam Yavaş - Ne Yapabilirim?



1.Direnç eğitimi egzersizleri spor programına eklenmelidir.

Bazı direnç eğitimi egzersizleri ile kas kitlesinde artış sağlanabilir. Bu da vücudun metabolizma hızını otomatik olarak arttırmasını sağlar. Bunun nedeni kasların çok daha fazla oksijen ve besine ihtiyaç duymasıdır. Bu yüzden genel olarak metabolizma hızının arttırılması için günde 2 saatlik direnç arttırma egzersizleri önerilir. Bunlar genel olarak ağırlık çalışmaları olarak da adlandırılabilir. Genellikle önerilenler şınav ve mekik gibi doğal ağırlığın kullanıldığı egzersizlerdir. Bu egzersizler ile metabolizma hızı arttırır ve kilo vermek daha kolay bir hal alır.

2.Bol protein tüketin.

Protein yönünden zengin besinlerin bol miktarda tüketimi karbonhidrat ve yağ yakılmasına yardımcı olur. Protein, enerji tüketimini ve buna bağlı olarak sindirimin hızlanmasını sağlar. Örnek verecek olursak; kırmızı et, süt, yumurta, peynir, kuruyemişler, tahıllar ve kurubaklagiller proteinden zengin besinlerdir

3. Omega 3 yağ asidi tüketimini arttırın.
Belki de metabolizma hızını arttırma açısından en etkili olan madde omega 3 yağ asitleridir. Bu yağ asidi türü birçok besin içerisinde belli miktarlarda bulunur. Ancak metabolizma hızında etkili bir artış sağlamaya yetecek kadar bulunduğu besinler çok fazla yoktur.
Omega 3 yağ asitlerinin etkili miktarda bulunduğu besinler şu şekilde sıralanabilir:
– Yağlı balık türleri:
  * Somon balığı
  * Ton balığı
  * Uskumru
  * Çinakop
– Keten tohumu ve keten tohumu yağı
– Soya yağı
– Ceviz
– Brokoli
– Yumurta
Yumurta, ceviz ve brokoli omega 3 yağ asitlerinin yanı sıra içerisindeki K vitamini ile de metabolizma hızını arttırmaya yardımcı olur.
4.Diyetinize biraz ısı katın.
Vücudun metabolizma hızını arttırmanın yollarından biri de baharatlardır. Baharatların içerisindeki bileşenler bu etkinin sağlanmasına yardımcı olur. Bu amaçla kullanılabilecek baharatların başlıca olanları şu şekilde sıralanabilir:
– Kırmızıbiber
– Acı biber
– Tarçın
– Kimyon
Bu baharatların makul miktarlarda kullanılması ile metabolizma hızını geçici bir şekilde % 8’lik bir miktarda yükseltir. Baharatların bu etkisinin varlığı, tüketildiğindeki ateş basması ve enerjik his ile kanıtlanabilir. Bu belirtiler kişinin metabolizma hızının arttığını gösterir. Bu şekilde günlük olarak yakılan kalori miktarı artar ve kilo verme süreci hızlanır. Tabii ki düzgün bir beslenme planı ile beraber bu etki elde edilir.
5.Düzenli olarak aerobik aktivitelerine katılın.
İnsanlar genelde fiziksel etkinliklere vakit ayıramamakta ya da bunu planlamamaktadır. Fiziksel etkinlikler ve egzersizler vücudun aktif olmasını sağlar ve metabolizma hızını artırır. Yapılan araştırmalara göre egzersiz yapmayan ve aktif olmayan kişilerde kilo alma oranının oldukça yüksek olduğu görülmüştür.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeni Nesil Şeker İlacı: Dapagliflozin

GHRELİN HORMONU

Salep Kilo Aldırır mı?