Avokado Diyette Neden Öneriliyor?



Avokado Diyette Neden Öneriliyor?
Avokado, potasyum, E vitamini, C vitamini, B vitaminleri ve folik asit gibi yaklaşık 20 vitamin ve mineral içerir. Kalp açısından sağlıklı tekli doymamış yağ ve diyet lifi açısından zengindir.  1  porsiyon (1/4 adet) başına kabaca 50 kalorilik kaynaklardır. Avokadonların yüksek yağ içeriği, doymayı hızlandırır, kan şekeri düzenlenmesine yardımcı olur, hormon regülasyonunda yardımcı olur ve esansiyel yağda çözünür vitaminlerin emiliminde yardımcı olur. Araştırmalar avokadoların kalp hastalığına bağlı iltihap belirtilerini azaltabileceğini gösteriyor.
Avokadodaki diğer bitki besleyici bileşikler arasında, kanser koruması için antioksidan potansiyeli olan glutatyon ve sağlıklı görmeyi teşvik eden lutein yer alır.
Kullanım alanları;
Olgun avokado sarı renklidir ve basıldığında hafifçe içeri çöker. Olgunlaşma süresini buzdolabında saklayarak kısaltabilirsiniz.
Avokadoların meze, ana yemekler ve tatlılarda kullanılabilecek kadar geniş alanı vardır.  Eklenmesiyle geliştirilemeyecek hiçbir şey yoktur diyebiliriz.  Yemeklerinizde, tereyağının yerine, kolesterol içermeyen, kalp-dostu bir alternatif olarak, avokado kullanmayı deneyebilirsiniz. Salatalarda mayonez yerine avokado kullanarak kremsi sos yapısını da koruyarak  alternatif bir tat  oluşturabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeni Nesil Şeker İlacı: Dapagliflozin

GHRELİN HORMONU

Salep Kilo Aldırır mı?