SİZLER İÇİN EN İYİ 5 KAHVALTI SEÇENEĞİ !

 



     SİZLER İÇİN EN İYİ 5 KAHVALTI SEÇENEĞİ !


      Kahvaltı bütün gece aç kalmış olan metabolizmanın akaryakıtı olarak da tanımlanabilir. 10-12 saatlik uzun bir açlıktan sonra kahvaltı yapılmasıyla beraber güne enerjik olarak başlamak mümkün.
      Bu yakıtı alabilmeniz için size 5 lezzetli seçenek…

1. Kinoalı meyve salatası (evet, kahvaltı için)

    Yüksek şekerli tahılları bir kenara koyun ve kahvaltı kasenizi kinoa ile doldurun. Kinoa, salatalarda ve akşam yemeklerinde kullanılan yüksek proteinli bir tahıldır.  Aynı zamanda harika bir sıcak tahıl seçeneği haline getirilebilir. Kinoa, soyadan sonra, tam protein esaslı tek bitkisel kaynaktır. Tüm temel amino asitleri içerir. Özellikle vejetaryenler için mükemmel bir kahvaltı seçeneğidir. Kinoayı sıcak bir tahıl olarak hazırlarken; badem sütü, tarçın ve kuru üzüm ekleyerek lezzetini arttırmaya çalışın.



2. Yulaflı omlet

    Sabah 3:1 oranında yumurta akı ve yumurta sarısı ile (3 yumurta akı- 1 yumurta sarısı) yulaflı bir omlet pişirmek sadece birkaç dakikanızı alacaktır. Yumurta beyazı, protein ve su içerir. Yumurta sarısı; A vitamini, kolin ve B vitaminleri gibi önemli vitaminleri içerir. Omleti hazırlarken, yumurta sarısını daha az kullanmak yağ ve kolesterol miktarını azaltacaktır. Son olarak; su veya süt ile hazırladığınız yulaf ezmesini vitamin partisi için omletinize ekleyin.


3. Domates Tostu

    Işte klasik bir kahvaltı seçeneğini, daha sağlıklı hale getiriyoruz.  2 dilim doyurucu tam tahıllı ekmeği alın. Her dilimin üzerine ev yapımı yağsız peynirinizi serpin üstüne bir tutam tuz, fesleğen, kırmızı biber ve karabiber. En son 1-2 dilim domates ekleyin ve sağlığın keyfini çıkarın.


4. Meyveli yoğurt

    Yoğurt harika bir besin. Kalsiyum açısından çok zengin, karbonhidrat, protein ve yağ bulundurmakta. Yoğurt her öğün tüketilebilir. Özellikle kahvaltıda tüketildiğinde, bir önceki gece akşam yemeğinde bolca yenilen yemekleri sindirmeye ve alınan kaloriyi dengelemeye yardımcı olur. Sabahları yoğurdunuza; meyvelerinizi, muz dilimlerini, bir avuç ceviz veya keten tohumu serpin ve kendi lezzetinizi oluşturun.


5. Tam tahıllı ekmeklerle fıstık ezmesi

     Fıstık ezmesi hepimizin mutfağında olmalı. Çünkü ihtiyacımız olan protein ve sağlıklı yağları yüksek miktarda içeriyor. Kahvaltılarda en vazgeçilmez besin olmaya aday. 1 dilim tam tahıllı ekmeğin üzerine fıstık ezmesini sürün ve üzerine istediğiniz meyveyi dilimleyip ekleyin.  Elma, böğürtlen, muz en harika seçeneklerden. Yanında süt ya da sade kefirle harika bir kahvaltı seçeneği.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeni Nesil Şeker İlacı: Dapagliflozin

GHRELİN HORMONU

Salep Kilo Aldırır mı?