4 DAVRANIŞI DEĞİŞTİRİN, KİLO KAYBINI İZLEYİN...





     Yemek yerken kendinizi durduramıyor musunuz? Öğünleri mi atlıyorsunuz? Geceleri atıştırıyor ve sonra kendinizi mi cezalandırıyorsunuz? Bu alışkanlıkları değiştirmek sizin elinizde. Nasıl değiştireceğiniz ise aşağıdaki yazıda.

         1. Yemeğinizi evde yemeye özen gösterin                                                            (düşündüğünüzden daha kolay)

     Evde yemek yapmak oldukça hızlı ve kolay bir iş. Bu şekilde; fazla kalori, sodyum, şeker ve doymuş yağ alımını da azaltmış olursunuz.

     Kahvaltı için sandviç hazırlamak 10 dakikanızı alacaktır. Tam tahıllı ekmeğinize fıstık ezmesi ve üzerine birkaç meyve.. Bu kadar kolay.

    Öğle yemeğinde bol yeşillikli salatanıza ton balığı eklemeyi unutmayın.

    Öğünler arasında acıkırsanız ev yapımı yoğurdunuza meyvelerinizi ekleyin.

    SAĞLIKLI TABAKLAR HAZIRLAMAK KADAR KEYİFLİSİ YOK 


        2. Gün boyunca kendinize yakıt verin

     Öğünlerin atlanması genellikle aşırı yeme ve sağlıksız yemek seçeneklerine yönelmenize yol açar. Çok yemekten kaçınmak için günde 4 ila 5 saatte bir öğün veya aperatif planlamaya çalışın. Öğünleri atlayan çoğu insan sabahları acıkmazlar. Çünkü onlar yatmadan önce midelerini yemekle doldurmuşlardır.

     DENEYİN

Müsli, Elma, Kurutulmuş Muz, Süt


    Kahvaltı için, bir gece önceden, yulaf ezmesi hazırlayabilirsiniz. Yulaf ezmesi, tarçın, kuru üzüm ve cevizleri karıştırın. Süt ekleyip pişirin. Sabah isteğe göre sıcak ya da soğuk olarak tüketebilirsiniz.

3. Sağlıklı gece atıştırmalıkları 

   Gece yeme alışkanlığını kırmak zor olabilir. İlk olarak, gün boyunca sağlıklı ve besleyici bir diyet uyguladığınızdan emin olun. Sonra, en sevdiğiniz gece atıştırmalıklarını kendinizi korumak için evinizden uzaklaştırın. Birkaç hafta sonra bu alışkanlıktan vazgeçtiğinizi, bir şeyler atıştırma ihtiyacı duymadan rahatça yatağınıza gittiğinizi göreceksiniz.  Uyumadan önce bitki çayları içerek kendinizi rahatlatabilirsiniz. Ancak hala açsanız bir kase yoğurdunuza meyvelerinizi ekleyip tüketebilirsiniz.



4. İyiliğiniz için olumsuz konuşmaktan vazgeçin


    Olumsuz düşünceler, yeme alışkanlıklarınız konusunda size yardımcı olmayacak sadece stresinizi arttıracaktır. Ancak olumlu mesajlar sizi sakinleştirecek ve zorlukların üstesinden gelmenize yardımcı olacaktır. Olumlu bir şekilde kendi kendine konuşma pratiği ne kadar iyi olursa bu alışkanlıkları kazanmak da o kadar kolay olur. 

   Bu yeni alışkanlıkları benimsemeye çalışın. Yapacağınız ilerleme karşısında sizde şaşıracaksınız.

   Sağlıklı günler dilerim 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeni Nesil Şeker İlacı: Dapagliflozin

GHRELİN HORMONU

Salep Kilo Aldırır mı?