Makarna Yiyerek Zayıflayabilirsiniz..!
Eyvah…! Kilo
almışsınız,vücudunuzu beğenmiyorsunuz…Nedeni mi? Hep o gece yediklerinizden
yada kıramadığınız arkadaş davetlerinden…Sorun yok, nasıl kilo vereceğimi az
çok biliyorum nasıl olsa; “yediklerimden dolayı kilo aldıysam yemeyi kestiğimde
kiloyu veririm herhalde”..İşte kocaman bir yanlış..
Yediğinizde artıyorsa
yemediğinizde azalıyor gibi bir doğru orantı yok maalesef..Yemediğinizde üstüne
bir de kilo alıyorsunuz değil mi? Çünkü yemediğiniz için metabolizma hızınız
yavaş yavaş azalıyor ve farkındaysanız artık su içseniz de yarıyor..
İşte tam da bu motivasyonla
yapacağınız ilk ve en temel içgüdü sizin deyiminizle ekmek gurubunu kesmek..Makarna
ve pilavı hayatınızdan çıkarmak..Bu davranış biçimi her ne kadar doğru gibi
görünse de, bu grubu hayatınızdan çıkardığınızda enerjinin oluşumu ve sinirsel
iletim de rol alan B grubu vitaminlerini, zayıflamanın olmazsa olmazı daha çok ruşeymde
bulunan antioksidan E vitaminini yine şekerin hücre içerisine girip yanmasını sağlayan
insüline yardımcı olan selenyum ve magnezyumu da çıkarmış olursunuz..
Burada en büyük haksızlığın ise makarnaya
yapıldığını düşünüyorum.. Makarna, durum buğdayından elde edilen irmik
ile yapılır, kesinlikle kana çok daha çabuk karışan beyaz undan yapılmaz..Neden
mi kilo aldırmaz; çünkü durum buğdayının protein içeriği ve posa lif miktarı yüksektir,
kana çok geç karışır ve bu nedenle de tok tutar..Bu özelikleri yağ şeklinde depolanmasını
engeller ve hatta kendinizi bulgur yemiş gibi de hissedebilirsiniz..
Bu arada kaliteli makarna kıvamı “orta sert” olur, buda içeriğindeki
protein oranının yüksek olmasından kaynaklanır.Yumuşak olan makarnaların
içerisine maliyeti düşürmek için ekmeklik un yani beyaz un kullanılır.
Makarnalık un ekmeklik una göre daha pahalıdır. Hani bazen bu niye bu kadar
ucuz diye sorarsınız ya?
Aman pişirirken dikkat..! Çok az su ilave ederek yaklaşık tencere
içerisinde makarna yüksekliği kadar, suyunu dökmeden yenmesi gerekir ki faydalı
özelliklerinden yararlanılabilsin..
Yemeğin yanına aparatif bir yemek
değil kendisi tek başına bir ana öğündür.İçerisine
koyacağınız peynir, sevdiğiniz bazı sebzeler, yoğurt, bazı özel soslar bazen de
kıyma ile tüketilmesi yanında mevsim salatayla onu tam bir ana öğün yapar. Ne
kadar dışarıda makarnaya para verilir mi şikayetlerimiz olsa da özellikle
çalışan bayanlar için kilo aldırmayacak besleyici bir öğle yemeği olabilir.
Çok sevdiğim favori bir makarna
yemeği tavsiye etmek istiyorum sizlere, Şark
Makarnası…
Malzemeleri
1 su bardağı haşlanmış
nohut, 500 gr. parça et, 1 çorba kaşığı salça, 4 adet kuru soğan, 2-3 diş
sarımsak, 1-2 adet yeşil biber, 1 paket burgu makarna, tuz, 1 çay kaşığı
tarçın, karabiber, yarım çay kaşığı toz karanfil, defne yaprağı..
Nasıl Pişirelim?
Bir tencerede az bir su ile burgu makarnanızı haşlayın, suyunu dökmeyin çektirin,
diğer tencerenizde sıvıyağ içerisinde
soğanı ve sarımsağı kavurun sonra kuzu etini koyarak soteleyin. Etler
pembeleşince domatesi rendenizi, salçanızı, yeşil biberi, defne yaprağını, bir
tatlı kaşığı kadar şekeri, önceden haşlanmış nohutu, toz karanfili ve tuzu
ekleyerek karıştırın. Çok az bir su ekleyin, kısık ateşte etler suyunu çekene
kadar pişirin. Damak tadınıza göre kekik, karabiber ve pul biber ekleyebilirsiniz.
Tabağa aldığınız makarnanın ortasını
açın ve hazırlanan et karışımını ekleyin. İşte size yeşil salata ve ayran ile bomba
bir ana öğün..
Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder